Zöldgazdaság 2022

2022.
január 28.

Részvételi díj:
39000 Ft + ÁFA

Leírás

Az elmúlt két évet a világban ugyan elsősorban a koronavírus-járvány határozta meg, de hosszú távon a legfontosabb téma a klímaváltozás maradt. A zöld törekvések a gazdaságban már nem csupán marketingcélokat szolgálnak, hanem prioritássá váltak mind a cégek, mind a szabályozók gondolkodásában. A vállalatok sorra jelentetik meg a zöld stratégiáikat, az ESG, vagyis környezetvédelmi, társadalmi és irányítási szempontok figyelembe vétele pedig lassan megkerülhetetlenné válik a befektetéseknél. A Föld védelme a kormányok mellett a cégek, a finanszírozó pénzügyi szolgáltatók, a befektetők és a jegybankok számára is kihívást, feladatot jelent.

Európában és Magyarországon számos kezdeményezés indult ezzel kapcsolatban. Konferenciánkon szó lesz arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank milyen eszközökkel támogatja a zöld gazdasági folyamatokat. Pénzügyi szakemberek beszélnek arról, hogy a vállalatok hogyan juthatnak hozzá forrásokhoz, és ezen belül milyen esetben érdemes zöld hiteleket felvenniük vagy zöldkötvényeket kibocsátaniuk. Körbejárjuk azt is, hogyan szerezhet egy cég ESG-minősítést, hogyan készülhet fel az ezzel kapcsolatos folyamatokra, illetve milyen következményekkel járhat, ha nem tesz eleget ennek az elvárásnak. A konferencia utolsó témájaként azt vizsgáljuk meg, ki nyer és ki veszít a klímaváltozás elleni küzdelemben. Kiknek kell megfizetnie a fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeti költségeket, és hogyan lehet elérni azt, hogy valóban azok fizessenek, akik a legnagyobb problémát okozzák.

Óvintézkedések a járványhelyzetre való tekintettel:

A január 28-ai konferencia esetében hibrid konferenciával készülünk, melynek értelmében személyesen a helyszínen és online is megtekinthetőek lesznek az előadások. 

Továbbra is fontosnak tartjuk a megfelelő távolság tartását, melynek érdekében már a termet is úgy rendezzük be, hogy a székek legalább 1,5-2 méter távolságra legyenek egymástól, de ide tartozik még a közös használatú helyiségek folyamatos fertőtlenítése, a személyzet védőfelszerelése, illetve a kézfertőtlenítők és – igény esetén – a maszkok résztvevőknek történő biztosítása is. 

Azoknak pedig, akik nem szeretnének a helyszínen részt venni, élőben közvetítjük az előadásokat a Napi.hu-n, illetve az előadóknak is lehetőséget biztosítunk arra, hogy távolról, online tartsák meg előadásukat. Az online előadók esetében a webkamera képét a teremben is kivetítjük az ott tartózkodó résztvevőknek és az élő online közvetítésbe is beszerkesztjük. Ez utóbbi felületen egy chatablakot is elhelyezünk, melyen keresztül az online résztvevők kérdéseket tehetnek majd fel.

Amennyiben a konferencia időpontjában az aktuális járványhelyzet és/vagy a kormányzati intézkedések nem tennék lehetővé a szakmai rendezvények jelenléti megtartását, akkor teljes egészében online tartjuk meg a konferenciát.

A regisztrációs folyamat végén, a megfelelő kedvezmény kiválasztásával jelezhetik, hogy a konferencián személyesen vagy online szeretnének részt venni.

Kedvezmények:

Helyszíni részvételre, december 31-ig történő jelentkezés esetén: 30 százalék

Online részvétel választása esetén: 40 százalék

A részvételi szándék e-mailben is jelezhető a résztvevő(k) neve és a számlázási adatok megadásával a [email protected] címen. 

Részletes program

08:20
Regisztráció, kávé
09:00
Megnyitó

Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője

09:10
Zöld hitelek, zöld kötvények, zöld alapok: mit tesz az MNB?

Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke

09:35
Kizöldülő kötvénypiac – A zöld szóval ma már minden eladható a pénzpiacokon?

Veronika Spanarova, a Citibank Magyarország vezérigazgatója (felkérés alatt)

10:00
Zöld biztosító - Hogyan segíthet a klímasemlegességi célkitűzések elérésében?
10:40
Kávészünet
11:20
A tőkepiacok szerepe a fenntartható jövő finanszírozásában

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója

11:40
Befektetői szemmel – Lehet-e befektetésként tekinteni a klímavédelemre?

Kovács Domonkos, az ALTEO M&A és tőkepiacok vezérigazgató-helyettese

12:00
Ki fizeti meg a klímaváltozás elleni küzdelem árát? Ki nyer, ki veszít ezen?

A beszélgetés résztvevői:

Dr. Kolozsi Pál Péter, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója

Kovács Domonkos, az ALTEO M&A és tőkepiacok vezérigazgató-helyettese

Mező János Bálint, a Greenpeace Magyarország ügyvezető igazgatója

13:00
Ebéd

Elõadók

Kedvezmények

Három vagy több fő jelentkezése esetén 10% (3900 Ft + ÁFA)
Helyszíni részvételre, december 31-ig történő jelentkezés esetén 30% (11700 Ft + ÁFA)
Online részvétel választása esetén (egyéb kedvezménnyel nem összevonható) 40% (15600 Ft + ÁFA)

Helyszín

Danubius Hotel Helia, 1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.

A szálloda különösen alkalmas tárgyalások, tanácskozások, szimpóziumok, kiállítások és egyéb rendezvények lebonyolítására, mivel a konferencia szinten egyidejűleg összesen 830 fő elhelyezéséről tudnak gondoskodni, a legmodernebb technikai háttér biztosítása mellett.

Vissza a lap tetejére

Részvételi díj:
39000 Ft + ÁFA

Kapcsolat

+36-1-506-0938

Összes »

Rendezvényeink