Hungarian Energy Investors Forum 2021

2021.
június 10.

Részvételi díj:
34900 Ft + ÁFA

Leírás

A koronavírus-válság sok negatív következménnyel járt ugyan, de – sokak számára talán meglepő módon – elősegítette a gazdaság bizonyos szegmenseinek átértékelődését is. Ilyen az energetika, mely miközben kevésbé szenvedte meg a COVID-19 hatásait, sok esetben az eddig hiányzó utolsó téglákat építette be a rendszerbe. Az online-ra váltani képes ügyfélszolgálatok, felpörgő hálózatfejlesztések, megújuló energiás termelési és árrekordok köré írható le mindaz, ami 2020-ban történt. És nincs megállás, mert az EKR-rendszer bevezetése, a lakossági napelemes elszámolás rendszerváltása és az extra méretű uniós zöldgazdaság-élénkítési csomagok mind-mind olyan további, radikális változásokhoz mutatják az utat – melyek eredményeként hamarosan rá sem lehet majd ismerni az ágazatra. Soha ennyi és ilyen fontos kihívás nem állt az áramszektor előtt, ezért is fontos, hogy a pontos kérdésekre a lehetséges válaszokat és irányokat a szakma legjobbjaitól hallhassa. Erről szól a Napi.hu és a Lounge Communication idei energetikai konferenciája.

Kiemelt témakörök:

  • Hálózatfejlesztés és energetikai forradalom
  • Klímacélok, energiapolitika és gazdasági fejlődés
  • Egy energiapiaci befektető jövőképe
  • Az EKR jelenlegi és várható jövőbeni hatásai a hazai energetikai piacra
  • Hogyan alakul át a villamosenergia-szektor változásával az energiakereskedelem?
  • Hol a helye a magyar energiapiacon – piaci alapon – a víznek és a szélnek?

Óvintézkedések a járványhelyzetre való tekintettel:

A júniusi energetikai konferenciánk esetében hibrid konferenciával készülünk, melynek értelmében személyesen a helyszínen és online is megtekinthetőek lesznek az előadások. 

A helyszínre történő belépés feltétele a védettségi igazolvány megléte. 

Emellett természetesen további óvintézkedésekre is szükség van, mint például a megfelelő távolság tartása, melynek érdekében már a termet is úgy rendezzük be, hogy a székek legalább 1,5-2 méter távolságra legyenek egymástól, de ide tartozik még a közös használatú helyiségek folyamatos fertőtlenítése, a személyzet védőfelszerelése, illetve a kézfertőtlenítők és – igény esetén – a maszkok résztvevőknek történő biztosítása is. 

Azoknak pedig, akik nem szeretnének a helyszínen részt venni, élőben közvetítjük az előadásokat a Napi.hu-n, illetve az előadóknak is lehetőséget biztosítunk arra, hogy távolról, online tartsák meg előadásukat. Az online előadók esetében a webkamera képét a teremben is kivetítjük az ott tartózkodó résztvevőknek és az élő online közvetítésbe is beszerkesztjük. Ez utóbbi felületen egy chatablakot is elhelyezünk, melyen keresztül az online résztvevők kérdéseket tehetnek majd fel.

Amennyiben a konferencia időpontjában az aktuális járványhelyzet és/vagy a kormányzati intézkedések nem tennék lehetővé a szakmai rendezvények jelenléti megtartását, akkor teljes egészében online tartjuk meg a konferenciát.

A regisztrációs folyamat végén, a megfelelő kedvezmény kiválasztásával jelezhetik, hogy a konferencián személyesen vagy online szeretnének részt venni.

Kedvezmények:

Személyes részvételre, május 24-ig történő jelentkezés esetén: 20 százalék

Online részvétel választása esetén: 40 százalék

Részletes program

08:15
Regisztráció, kávé
09:00
Megnyitó
09:10
Hálózatfejlesztés és energetikai forradalom

Milyen eszközökkel és stratégiával, miként válik képessé a rendszerirányítás a megfelelő – új, modern, 21. századi – pályára állítani a magyar villamos energia rendszert?
Biczók András, a MAVIR ZRt. vezérigazgatója

09:35
Klímacélok, energiapolitika és gazdasági fejlődés

Milyen hatással volt az elmúlt egy év a globális energetikára? 

10:00
Egy energiapiaci befektető jövőképe
10:25
Kávészünet
11:00
Az EKR jelenlegi és várható jövőbeni hatásai a hazai energetikai piacra

Rácz Attila, a Get Energy Solutions Kft. kereskedelmi igazgatója 

11:20
Hogyan alakul át a villamosenergia-szektor változásával az energiakereskedelem?

Mit jelent az áramkereskedő számára a magyar áramtőzsdén is megjelenő negatív ár?
Felsmann Balázs, a Magyar Energiakereskedők Szövetségének elnöke (felkérés alatt)

11:40
Hol a helye a magyar energiapiacon – piaci alapon – a víznek és a szélnek?

Érdemes-e odafigyelni ezekre a nem mainstream megoldásokra? Meddig fogjuk be a szelet? 

12:00
Jön a háztáji energiakomplexumok kora? – panelbeszélgetés

Témafelvetés: A napelemes rendszereket telepítő cégek között egyre élesebben kirajzolódik két irány. Az egyik, hogy a rendszertelepítők maradnak a solar rendszerek telepítésénél, és minél több megrendelést próbálnak teljesíteni, a másik, hogy a cégek csatolt szolgáltatást, berendezést, igénykielégítő részt is kínálnak, telepítenek, beüzemelnek a lakóházakban. Mit kérdez, milyen rendszert akar elsőre a megrendelő - és azt kapja-e, amit megálmodott? Felkészült-e a telepítést végző iparági szegmens a következő lépésre? Hogyan tovább a napelem után? Vegyünk-e már akkumulátort vagy jobb a hőszivattyú? 

12:50
Ebéd

Kedvezmények

Három vagy több fő helyszíni részvétele esetén 10% (3490 Ft + ÁFA)
Helyszíni részvételre, május 24-ig történő jelentkezés esetén 20% (6980 Ft + ÁFA)
Online részvétel választása esetén (egyéb kedvezménnyel nem összevonható) 40% (13960 Ft + ÁFA)

Helyszín

Danubius Hotel Helia, 1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.

A szálloda különösen alkalmas tárgyalások, tanácskozások, szimpóziumok, kiállítások és egyéb rendezvények lebonyolítására, mivel a konferencia szinten egyidejűleg összesen 830 fő elhelyezéséről tudnak gondoskodni, a legmodernebb technikai háttér biztosítása mellett.

Vissza a lap tetejére

Részvételi díj:
34900 Ft + ÁFA

Kapcsolat

+36-1-506-0938

Összes »

Rendezvényeink