Forrásteremtés 2021

2021.
november 18.

Részvételi díj:
39000 Ft + ÁFA

Leírás

Az elmúlt két évet a világban ugyan elsősorban a koronavírus-járvány határozta meg, de hosszú távon a legfontosabb téma a klímaváltozás maradt. A zöld törekvések a gazdaságban már nem csupán marketingcélokat szolgálnak, hanem prioritássá váltak mind a cégek, mind a szabályozók gondolkodásában. A vállalatok sorra jelentetik meg a zöld stratégiáikat, az ESG, vagyis környezetvédelmi, társadalmi és irányítási szempontok figyelembe vétele pedig lassan megkerülhetetlenné válik a befektetéseknél. A Föld védelme a kormányok mellett a cégek, a finanszírozó pénzügyi szolgáltatók, a befektetők és a jegybankok számára is kihívást, feladatot jelent.

Európában és Magyarországon számos kezdeményezés indult ezzel kapcsolatban. Konferenciánkon szó lesz arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank milyen eszközökkel támogatja a zöld gazdasági folyamatokat. Pénzügyi szakemberek beszélnek arról, hogy a vállalatok hogyan juthatnak hozzá forrásokhoz, és ezen belül milyen esetben érdemes zöld hiteleket felvenniük vagy zöldkötvényeket kibocsátaniuk. Körbejárjuk azt is, hogyan szerezhet egy cég ESG-minősítést, hogyan készülhet fel az ezzel kapcsolatos folyamatokra, illetve milyen következményekkel járhat, ha nem tesz eleget ennek az elvárásnak. A konferencia utolsó témájaként azt vizsgáljuk meg, ki nyer és ki veszít a klímaváltozás elleni küzdelemben. Kiknek kell megfizetni a fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeti költségeket, és hogyan lehet elérni azt, hogy valóban azok fizessenek, akik a legnagyobb problémát okozzák.

Óvintézkedések a járványhelyzetre való tekintettel:

A november 18-ai konferencia esetében hibrid konferenciával készülünk, melynek értelmében személyesen a helyszínen és online is megtekinthetőek lesznek az előadások. 

Továbbra is fontosnak tartjuk a megfelelő távolság tartását, melynek érdekében már a termet is úgy rendezzük be, hogy a székek legalább 1,5-2 méter távolságra legyenek egymástól, de ide tartozik még a közös használatú helyiségek folyamatos fertőtlenítése, a személyzet védőfelszerelése, illetve a kézfertőtlenítők és – igény esetén – a maszkok résztvevőknek történő biztosítása is. 

Azoknak pedig, akik nem szeretnének a helyszínen részt venni, élőben közvetítjük az előadásokat a Napi.hu-n, illetve az előadóknak is lehetőséget biztosítunk arra, hogy távolról, online tartsák meg előadásukat. Az online előadók esetében a webkamera képét a teremben is kivetítjük az ott tartózkodó résztvevőknek és az élő online közvetítésbe is beszerkesztjük. Ez utóbbi felületen egy chatablakot is elhelyezünk, melyen keresztül az online résztvevők kérdéseket tehetnek majd fel.

Amennyiben a konferencia időpontjában az aktuális járványhelyzet és/vagy a kormányzati intézkedések nem tennék lehetővé a szakmai rendezvények jelenléti megtartását, akkor teljes egészében online tartjuk meg a konferenciát.

A regisztrációs folyamat végén, a megfelelő kedvezmény kiválasztásával jelezhetik, hogy a konferencián személyesen vagy online szeretnének részt venni.

Kedvezmények:

Helyszíni részvételre, október 22-ig történő jelentkezés esetén: 25 százalék

Online részvétel választása esetén: 40 százalék

A részvételi szándék e-mailben is jelezhető a résztvevő(k) neve és a számlázási adatok megadásával a konferencia@napi.hu címen. 

Részletes program

08:20
Regisztráció, kávé
09:00
Megnyitó

Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője

09:10
Monetáris politika és gazdasági mozgástér – Mire számíthatnak jövőre a vállalkozások?

Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke

09:35
A Növekedési Kötvényprogram előnyei – Kinek lehet jobb a kötvény, mint a hitel?

Ginzer Ildikó, az MKB Bank általános és üzleti vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankholding Standard ügyekért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese

10:00
Kizöldülő kötvénypiac – A zöld szóval ma már minden eladható a pénzpiacokon?

Veronika Spanarova, a Citibank Magyarország vezérigazgatója

10:20
Fókuszban a Széchenyi Kártya – Miben segíthetnek az újraindítási hitelek?
10:40
Kávészünet
10:40
Kávészünet
11:20
A tőkepiacok szerepe a fenntartható jövő finanszírozásában

Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója

11:40
Befektetői szemmel – Lehet-e befektetésként tekinteni a klímavédelemre?

Kovács Domonkos, az ALTEO M&A és tőkepiacok vezérigazgató-helyettese

12:00
Küszöbön a zöld fordulat – Leállhat a környezetszennyező beruházások finanszírozása?
12:20
Ki fizeti meg a klímaváltozás elleni küzdelem árát? Ki nyer, ki veszít ezen?

A beszélgetés résztvevői:

Dr. Kolozsi Pál Péter, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója

Kovács Domonkos, az ALTEO M&A és tőkepiacok vezérigazgató-helyettese

Mező János Bálint, a Greenpeace Magyarország ügyvezető igazgatója

13:20
Ebéd

Elõadók

Kedvezmények

Három vagy több fő jelentkezése esetén 10% (3900 Ft + ÁFA)
Helyszíni részvételre, október 22-ig történő jelentkezés esetén 25% (9750 Ft + ÁFA)
Online részvétel választása esetén (egyéb kedvezménnyel nem összevonható) 40% (15600 Ft + ÁFA)

Helyszín

Danubius Hotel Helia, 1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.

A szálloda különösen alkalmas tárgyalások, tanácskozások, szimpóziumok, kiállítások és egyéb rendezvények lebonyolítására, mivel a konferencia szinten egyidejűleg összesen 830 fő elhelyezéséről tudnak gondoskodni, a legmodernebb technikai háttér biztosítása mellett.

Vissza a lap tetejére

Részvételi díj:
39000 Ft + ÁFA

Kapcsolat

+36-1-506-0938

Összes »

Rendezvényeink